Αρχικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτό το άρθρο αναφέρεται στην γενική αργή λειτουργία του υπολογιστή και όχι αν ο υπολογιστής ξεκινάει αργά ή αν η σύνδεση του Ίντερνετ είναι αργή.

Το εν λόγω περιστατικό αφορά υπολογιστή desktop HP στην Νίκαια, ο οποίος κατά την διάρκεια της λειτουργίας του «πήγαινε αργά» και χρειάζονταν σέρβις.

18 βήματα για να βελτιώσετε την αργή λειτουργία του υπολογιστή σας HP

Για να μπορέσετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας στο σπίτι, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε επανεκκίνηση. Εάν έχετε καιρό να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε να κάνετε, διότι μπορεί να λυθούν πολλά προβλήματα που εμφανίζει ο υπολογιστής.
  2. Εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ένας desktop «αργεί», είναι επειδή λειτουργούν πολλά προγράμματα στο παρασκήνιο. Αλλάξτε τη λειτουργία εφαρμογών, οι οποίες με την εκκίνηση του υπολογιστή ενεργοποιούνται και ανοίγουν αυτόματα. Για να δείτε ποια προγράμματα «τρέχουν» στο παρασκήνιο, πηγαίνετε στο “Task Manager”. Εάν πάλι έχετε αντιικό πρόγραμμα που ξεκινάει να δουλεύει και να σκανάρει τον υπολογιστή, αλλάξτε το χρονοδιάγραμμά του, ή απενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία.
  3. Διαγράψτε προσωρινά αρχεία. Αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο. Η διαγραφή τους θα βελτιώσει άμεσα την ταχύτητα του υπολογιστή σας. Σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή “Windows Disk Cleanup” για να διαγράψετε προσωρινά αρχεία που πλέον δεν χρειάζονται. Δυστυχώς αυτή η εφαρμογή δεν μπορεί να διαγράψει όμως όλα τα αρχεία, και έτσι θα χρειαστεί να το κάνετε χειροκίνητα. Ανοίξτε το μενού “Start” του υπολογιστή και πατήστε το κλειδί Windows, και μετά πληκτρολογήστε %temp% στην μπάρα αναζήτησης. Πατήστε enter και ένας φάκελος με προσωρινά αρχεία θα ανοίξει. Μπορείτε έτσι να διαγράψετε όσα αρχεία δεν χρειάζεστε.
  4. Καθαρίστε τον χώρο στον σκληρό δίσκο. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον 200-500 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό δίσκο. Αυτός είναι ένας ικανοποιητικός χώρος για να μπορεί να έχει εύρυθμη λειτουργία ο υπολογιστής σας.
  5. Κατακερματισμένος σκληρός δίσκος. Ελέγξτε τον σκληρό δίσκο για σφάλματα. Τρέξτε την εφαρμογή ScanDisk ή κάποια ανάλογη εφαρμογή για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.
  6. Κάντε έλεγχο για ιούς. Εάν ο υπολογιστής έχει προσβληθεί από ιό μπορεί να λειτουργεί πιο αργά. Σας συστήνουμε να εγκαταστήσετε ένα αντιικό πρόγραμμα.
  7. Κάντε σάρωση για κακόβουλο λογισμικό. Πλέον στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που ο ηλεκτρονικός υπολογιστής «αργεί». Θα σας προτείναμε παρόλο που έχετε αντιικό πρόγραμμα να κάνετε και σάρωση για κακόβουλο λογισμικό, ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία του.
  8. Πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο. Σιγουρευτείτε ότι ο σκληρός δίσκος δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αλλιώς αυτός οφείλεται για την «αργή» συμπεριφορά του υπολογιστή σας.
  9. Αναβαθμίστε το λογισμικό του υπολογιστή σας. Όταν δεν είναι ενημερωμένο, τότε αυτό μπορεί να φταίει που ο Η/Υ είναι πιο αργός.
  10. Απομακρύνετε αχρείαστες προεκτάσεις από τη μηχανή αναζήτησης, όπως plug-ins, add-ons.
  11. Αναβαθμίστε το πρόγραμμα οδήγησης.
  12. Προγραμματίστε καθαρισμό αρχείων με τα γνωστά registry cleaners.
  13. Αναβαθμίστε τη χωρητικότητα του υπολογιστή σας. Μετά από δύο χρόνια συνήθως οι υπολογιστές χρειάζονται επιπλέον κάρτα μνήμης.
  14. Αναβάθμιση σκληρού δίσκου. Αναβαθμίστε τον σε SSD.
  15. Ο επεξεργαστής ή το κομπιούτερ υπερθερμαίνονται. Να είστε τακτικοί με την καθαριότητα του υπολογιστή και του ανεμιστήρα, έτσι ώστε να μην εισχωρούν βρωμιές και σκόνη.
  16. Αυξήστε την ταχύτητα του επεξεργαστή.
  17. Μια άλλη λύση είναι να φέρετε τον υπολογιστή στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να ξεκινήσετε από την αρχή.
  18. Μήπως έχετε εν τέλει παλιό υπολογιστή; Οι Η/Υ που είναι πέντε και άνω ετών, αρχίζουν να μειώνουν την απόδοσή τους. Ειδικά σήμερα που εμφανίζονται όλο καινούριες εφαρμογές και προγράμματα, κάποια από αυτά μπορεί να μην είναι συμβατά με το μοντέλο σας. Γι’ αυτό σκεφτείτε εάν σας συμφέρει να επενδύσετε σε νέο υπολογιστή.

Εάν δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω βήματα εκτός του 18, τότε το βήμα 18 μπορεί να είναι η καλύτερη λύση, αρκεί να γνωρίζετε αν όντως χρειάζεται να μεταβείτε σε αυτήν την λύση και αν αξίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε σας πρόβλημα, η εταιρεία μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει, σε κάθε είδους πρόβλημα και κάθε είδους ηλεκτρική συσκευή.
Είμαστε στην ευχάριστη διάθεση να σας εξυπηρετήσουμε στις επισκευές υπολογιστών!

Καλύπτουμε και άλλες ηλεκτρικές συσκευές!
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία μας καλύπτει επισκευή και για άλλες ηλεκτρικές συσκευές όπως:

Playstation,
Nintendo,
XBOX,
κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ!

Ελάτε σε μας και θα μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι!

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σας πρόβλημα!

Με ποια στρατηγική πετυχαίνουμε την άμεση εξυπηρέτησή σας στον Κορυδαλλό αλλά και σε Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Αιγάλεω και Πειραιά;

Έχουμε ένα ικανό αριθμό προσωπικού, άρτια εκπαιδευμένου και στις νέες τεχνολογίες με πολλά πλεονεκτήματα. Έτσι στην αναζήτηση επισκευές υπολογιστών τιμές είμαστε στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού.

Σε αυτό συμβάλλει, φυσικά, η άμεση ανταπόκτριση του τηλεφωνικού κέντρου easytechnology.gr 210 56 95 232 και οι 100% επαγγελματίες μας επισκευαστές. Με σεμινάρια επικαιροποίησης στις νέες συσκευές μπορούμε να είμαστε η Nr1 και καλύτερη επιλογή σας.