Blog.EasyTechnology.gr

Το νέο κινητό της XIAOMI! Pocophone F1!

H ΧΙΑΟΜΙ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ αγαπητή εταιρία κινητών τηλεφώνων για τους έλληνες καταναλωτές επειδή συνδιάζει καλά χαρακτηριστικά με χαμηλή τιμή. 

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι το easytechnology.gr ήταν η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έφερε το Xiaomi mi3 πολύ πρίν τους άλλους!

Σήμερα θα δούμε το νέο κινητό της Xiaomi το pocophone f1.

Η τιμή του σήμερα 28/10/2018 είναι περίπου στα 320 ευρώ για την έκδοση των 64 GB και 350 ευρώ για την έκδοση των 128 GB για αποθήκευτικό χώρο. Η διαφορά στην τιμή είναι μικρή γιαυτό προτείνουμε την 128 GB έκδοση. 

Βγαίνει σε 3 χρώματα. Μαύρο, Μπλέ και Κόκκινο αλλά το κόκκινο είναι δύσκολο να βρεθεί στην έκδοση των 128 GB. Επίσης υπάρχει η armored edition που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα θα έχει 8GB RAM!

xiaomi pocophone f1

Ο επεξεργαστής του ειναι ο Snapdragon 845, ένας απο τους ταχύτερους που κυκλοφορούν το 2018. Οκταπύρηνος με τους 4 πυρήνες να τρέχουν στα 2.8 GHZ και τους άλλους 4 στα 1.8 GHZ. Αναλυτικά τον επεξεργαστή αυτον θα τον αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Επίσης η ΧΙΑΟΜΙ χρησιμοποιεί την τεχνολογία LiquidCool στο pocofone f1 για να κρατά τον επεξεργαστή σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να μην ζεσταίνετε το τηλέφωνο και να μην μειώνονται οι επιδόσεις του.

Η μνήμη στα 6 GB σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές δεν θα κολλάνε και θα μπορούμε να έχουμε ανοικτές πολλές ταυτόχρονα.

Το λειτουργικό της XIAOMI MIUI είναι απο τα πιο γρήγορα και υποστηρίζεται με αναβαθμίσεις που το βελτιώνουν ενώ σε άλλες εταιρίες κάθε αναβάθμιση λογισμικού μπορεί να κάνει το τηλέφωνο πιο αργό ή να δημιουργεί νέα προβλήματα. Σε πραγματικό τεστ με ενα SAMSUNG S9 όλες οι εφαρμογές που δοκιμάσαμε άνοιγαν πιο γρήγορα στο pocophone κάτι που δείχνει ότι εκτός απο το hardware μεγάλο ρόλο παίζει και το λειτουργικό ώστε να έχει μια πιο καλή εμπειρία ο χρήστης. Στο ANTUTU benchmark είναι στην πρώτη δεκάδα. Επίσης αναμένεται η νέα έκδοση MIUI 10 αρχές Νοεμβρη.

Η μπαταρία του είναι στα 4000 mah, δηλαδή μεγαλύτερη απο τα περισσότερα τηλέφωνα που ενώ υποστηρίζει και δεύτερη SIM ή microsd κάρτα στο δεύτερο slot (οχι ταυτόχρονα). Επίσης δεν λείπει η υποδοχή για σύνδεση κλασσικών ακουστικών 3.5 mm.

Η οθόνη του είναι τεράστια στις 6,18 ίντσες με πολύ καλή ανάλυση και φωτεινότητα. Η μεγάλη οθόνη βοηθά ώστε ο χρήστης να έχει καλύτερη εμπειρία στις εφαρμογές. Aλλα δεν είναι πολύ μεγάλο τηλέφωνο όπως τα NOTE και χωράει στην τσέπη επειδή τα περιθώρια της οθόνης με το πλαίσιο ειναι πολυ μικρά. 

Η κάμερα του ειναι 20 megapixels η μπροστινή που σημαίνει τέλειες selfie και πίσω έχει διπλή κάμερα 12+5 megapixels. Με την πίσω κάμερα δεν μείναμε πολύ ικανοποιημένοι άλλα ελπίζουμε με το MIUI 10 update να βελτιωθεί.

Μαζί με τις 2 πίσω κάμερες έχει και δακτυλικό αποτύπωμα για γρήγορο και ασφαλές άνοιγμα του κινητού. Επίσης υποστηρίζει και αναγνώριση προσώπου για face unlock αντι για δακτυλικό αποτύπωμα ή κωδικό. Αλλά για να ενεργοποιηθεί αυτό πρέπει να αλλάξετε την περιοχή σας σε Ινδία!

Δεν ξέρουμε γιατί δεν είναι ενεργοποιημένο ακόμα σε όλες τις χώρες αλλά ας ελπίσουμε στο μέλλον να είναι. Πάντως δεν είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος καθώς κάποιος με μια φωτογραφία σας θα μπορέσει κάποιος να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας!

Εν κατακλείδι το pocophone είναι ένα κινητό που σας προτείνουμε και θα μείνετε ευχαριστημένοι με την συνολική του απόδοση.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε την μεγαλύτερη συλλογή απο θήκες για pocophone και τζαμάκια προστασίας για την οθόνη και την κάμερά του!

About: TECH

Ο TECH δεν εμφανίζεται πολύ στους πελάτες γιατί συνήθως είναι κρυμμένος στο εργαστήριο όπου επισκευάζει υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες και ότι άλλο ηλεκτρονικό μπορείς να φανταστείς! Ενώ στον ελεύθερο χρόνο του προγραμματίζει και βελτιώνει το easytechnology.gr αφού είναι και πολυ καλός προγραμματιστής. Δημιουργήθηκε στο Hong Kong την δεκαετία του '90 για να βοηθά σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε οθόνες. Αργότερα έμαθε αγγλικά και πήγε στην Akihabara στο Tokyo όπου βοηθούσε τους τουρίστες να επιλέξουν τι θα αγοράσουν. Εκεί μια μέρα ένας ναυτικός του μίλησε για την Ελλάδα, πόσο όμορφη και ωραίο καιρό έχει και αποφάσισε να έρθει. Στην Αθήνα γνώρισε τον EASY και απο τότε συνεργάζονται άψογα!