Blog.EasyTechnology.gr

Οδηγίες για σωστότερη χρήση της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας.

Αν αγοράσετε μια καινούργια μπαταρία για το laptop σας είναι καλό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

α. Φορτίστε την μπαταρία στο 100%.

β. Βγάλτε τον φορτιστή απο την πρίζα και χρησιμοποιήστε το λάπτοπ μέχρι να φτάσει η ένδειξη της μπαταρίας στο 5%.

γ. Επανάβετε το α. και το β. για άλλες 2-3 φορές και είστε έτοιμοι!

Αφού τελειώσετε με τους κύκλους φόρτισης και για να επιτύχετε την μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν ο υπολογιστής είναι σβηστός ή δεν χρησιμοποιείται να βγάζουμε τον φορτιστή απο την πρίζα.

Αν σκοπεύεται να μην χρησιμοποιήσετε το laptop για πολύ καιρό θα πρέπει να έχετε φροντίσει η μπαταρία να είναι φορτισμένη στο 60% περίπου.

Η μπαταρία δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες πάνω απο 35οC.

Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται σωστά απο τα windows η μπαταρία κάντε τα παρακάτω:

α. Αφαιρούμε την μπαταρία απο το λάπτοπ.

β. Μπαίνουμε στα windows και κάνουμε δεξί κλίκ στο εικονίδιο “Ο υπολογιστή μου” (My Computer) και επιλέγουμε ”Ιδιότητες” (Properties).

γ. Επιλέγουμε “Διαχείριση Συσκευών”(Device Manager) και μετά επιλέγουμε “Μπαταρίες”(Batteries). Κάνουμε δεξί κλίκ και επιλέγουμε Κατάργηση(Uninstall) στo “Προσαρμογέας της Microsoft”(Microsoft AC adapter) και στο “Microsoft ACPI…”.

δ. Τερματίζουμε τα windows, ξαναβάζουμε την μπαταρία και ελέγχουμε αν φορτίζει σωστα.

About: TECH

Ο TECH δεν εμφανίζεται πολύ στους πελάτες γιατί συνήθως είναι κρυμμένος στο εργαστήριο όπου επισκευάζει υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες και ότι άλλο ηλεκτρονικό μπορείς να φανταστείς! Ενώ στον ελεύθερο χρόνο του προγραμματίζει και βελτιώνει το easytechnology.gr αφού είναι και πολυ καλός προγραμματιστής. Δημιουργήθηκε στο Hong Kong την δεκαετία του '90 για να βοηθά σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε οθόνες. Αργότερα έμαθε αγγλικά και πήγε στην Akihabara στο Tokyo όπου βοηθούσε τους τουρίστες να επιλέξουν τι θα αγοράσουν. Εκεί μια μέρα ένας ναυτικός του μίλησε για την Ελλάδα, πόσο όμορφη και ωραίο καιρό έχει και αποφάσισε να έρθει. Στην Αθήνα γνώρισε τον EASY και απο τότε συνεργάζονται άψογα!